Glasweefsel

Wat is glasweefsel?

Glasweefselbehang is gemaakt van fijne glasvezels in plaats van papier, waar normale soorten behang van gemaakt worden. De glasvezels worden op een speciale manier geweven en geperst. Hierdoor ontstaat een fijn en heel sterk gaas. Het is in de fabriek mogelijk om verdikkingen aan te brengen waardoor er patronen in het behang ontstaan. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld de visgraatpatroon, het zigzagpatroon, de ruitpatroon en het weefpatroon. Glasweefselbehang is gemakkelijk te schilderen in elke gewenste kleur of kleurencombinatie, wat zorgt voor een decoratieve en totaal nieuwe sfeer.

Op welke ondergrond kan glasweefsel gebruikt worden?

Glasweefsel kan op vrijwel iedere ondergrond aangebracht worden. Of het nu beton, spuitgips, pleisterwerk, gipselementen, kartonplaat of houtvezelplaten is.

Voordelen van glasweefsel

- Overschilderbaar: glasweefsel is gemakkelijk over te schilderen in elke gewenste kleur of kleurpatronen. Dit zorgt voor een decoratieve en totaal nieuwe sfeer.

- Stootvast: glasweefsel vermijdt snelle beschadiging van de ondergrond

- Strak: glasweefsel laat scheuren en barsten in de ondergrond verdwijnen, met als resultaat een egaal en strak resultaat.

- Onderhoudsarm: glasweefsel is makkelijk af te nemen en schoon te houden.

- Vlamwerend: glasweefsel is in hoge mate vlamwerend en een veilig materiaal. U kunt dit materiaal bijvoorbeeld gebruiken in combinatie met ontbrandbare gipsplaten als extra veilig.